zondag 24 januari 2010

Tracklist nieuwe album Erykah Badu + Jonas


Zoals beloofd in de show van 24 januari, onderstaand de tracklist van het nieuwe album van Erykah Badu die op 30 maart 2010 zal verschijnen.

In tegenstelling tot haar vorige album (New Amerykah, Part I: 4th World War) zal dit album een meer romantische ondertoon hebben en gaan over onderwerpen als liefde, romantiek en relaties.

Tracklist voor New Amerykah, Part II: Return of the Ankh:

1. "20 Feet Tall" Produced by Erykah Badu and 9th Wonder.
2. "Window Seat" Produced by Erykah Badu and James Poyser. Featuring Ahmir "?uestove" Thompson (drums), Stephen "Thundercat" Bruner (bass), James Poyser (keys), Kirsten Agnesta (harp).

3. "Agitation" Produced by Erykah Badu and Shafiq Husayn of SA-RA Creative Partners.

4. "Get Money" Produced by Erykah Badu and Karieem Riggins (drums), Stephen "Thundercat" Bruner (bass), James Poyser (keys), Tommy Trajlio (guitar), Mike "Chav" Chavarria (mooger fooger). Contains an interpolation of "Can't Turn Me Away," by Sylvia Strippling.

5. "Don't Be Long" Produced by Erykah Badu and Taarak.

6. "Love" Produced by Erykah Badu and J Dilla.

7. "Umm Hmm" Produced by Erykah Badu and Madlib.

8. "Fall in Love" Produced by Erykah Badu and Karieem Riggins. Contains a sample of "Intimate Friends" by Eddie Kendricks.

9. "Incense" (Instrumental) Produced by Erykah Badu and Madlib featuring Kirsten Agnesta (harp).

10. "Out My Mind Just in Time (Part 1) (Undercover Over-Lover)" Produced by Erykah Badu featuring James Poyser (keys).

11. "Out My Mind Just in Time (Part 2)" Produced by Erykah Badu and Georgia Ann Muldrow.
Bonus Web-Only Track: "Jump In The Air," featuring Lil Wayne and Bilal Produced by Erykah Badu, RC Williams and Jahborn. Contains an interpolation of "Hydraulic Pump" by Parliament Funkadelic.


Jonas - Sweet Soul Music

Zoals beloofd een stukje over Jonas op onze blog. Check deze man want zijn albums zijn geniaal lekker! Thanks to Jort van Juicy Records voor onderstaand stukje.

Een dosis (nu)soul uit Denemarken. Jonas is de naam. Niet al te lang geleden bracht hij al weer z’n 2e soloalbum uit genaamd: “Waitt”. In zijn jeugd kwam hij in aanraking met muziek door zijn vader die door de jaren heen een grote collectie platen had opgebouwd..

Toen hij 10 jaar was speelde hij al in een zelf opgericht bandje met de plaatselijke jeugd dat stijlen als Blues maar ook Heavy Metal te gehore bracht. En vanaf zijn 19e veranderde zijn interesse in muziek en begon hij de R&B en Soul muziek te ontdekken. Jonas is al enkele jaren actief in de muziekwereld. In 1997 richtte hij de Deense R&B groep “Jonz” op. Deze bracht 1 album uit genaamd: “Where It’s At” maar verder dan een hitje in Denemarken kwam de groep niet.

Hun toenmalige record-label verlangde daarom naar een commerciĆ«ler geluid waarmee Jonas niet instemde en hij besloot om het solo te gaan proberen. In 2005 resulteerde dit in zijn debuutplaat “Sweet Dreams Guaranteed”. Het touren begon. Onder andere in Amerika waar hij optrad ik allerlei kleine clubs waar normaal gesproken vooral Afro-Amerikaans publiek kwam. Deze waren vooraf sceptisch maar bij het aanhoren van de muziek veranderden hun vooroordelen snel. Zo groeide de bekendheid van Jonas die nu al over de hele wereld optredens heeft gegeven en met zijn 2e album hoopt hij op nog meer bekendheid.

Het album is opgenomen in 3 dagen met een band en daardoor ontstaat een mooie live sfeer. Geen in elkaar geflanste computer producties dus maar een (gesimuleerde) live setting die het album iets extra’s meegeeft. Kortom muziek die meer aandacht verdient. Want bij het grote publiek is de muziek nog niet terecht gekomen. Ben jij benieuwd naar een portie Soul uit Denemarken probeer dan zijn nieuwe album Waitt (We Are In This Together). Om een impressie te geven. Hier een nummer van zijn debuutalbum “Sweet Dreams Guaranteed”.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief